Affiliate program Vykupto.cz končí

Vykupto.cz, jeden z prvních slevových portálů, které se u nás objevili, včera oznámil náhlé ukončení svého partnerského programu. Všechny provize za objednávky, které budou zaplaceny do příštího pátku 25. ledna budou ještě vyúčtovány. Partneři tedy mají poslední týden, aby se z vykuptích slev naposledy trochu nakrmili. Program jako takový končí po dvou letech činnosti pro všechny partnery v Čechách i na Slovensku. Další směřování portálu již s affiliate partnery nepočítá.

Osobně mi Vykupto nedělalo díry do kapes. Provize pro agregátory slev byly už od počátku nízké a neplátci si z provize ještě museli odečítat DPH. Na druhou stranu komunikace s podporou i výplaty provizí fungovaly přesně tak, jak by tomu mělo u affiliate být. Ostatně ani při ukončení programu se nikdo nesnaží odejít zadními dveřmi. Proto je konec každého takového programu škoda a tu svoji minutu ticha si Vykupto zaslouží.

Aktuálně 25. ledna: Z Vykupto přišla zpráva, že partnerský program ukončen nebude a pokračuje dál. Prý na základě ohlasů, které zpráva o konci vyvolala mezi partnery. Nechce se mi tomu moc věřit. Přeci jen affiliate je marketingový kanál a rozhodnutí, že se zruší znamená, že z něj neteče tolik peněz, aby se jeho provoz vyplatil. A najednou je všechno jinak.

3 komentáře u “Affiliate program Vykupto.cz končí

Komentáře jsou uzavřeny.